През 2015г. стартирахме работа с този амбициозен бранд, който предлага първите по рода си ортопедични и антибактериални матраци, включващи в състава си три минерала, благоприятстващи за комфорта и здравето на клиентите: Турмалин, Зеолит и Шунгит.

Видео, изработено от екипа ни във връзка с откриването на кампанията #СмисълЗАТЕБ

Стартирахме работа в няколко направления, тъй като брандът тепърва навлизаше в пазарна ниша със сериозни, наложени конкуренти:

 • Създаване на брандинг концепция и брандинг ресурси;
 • Изготвяне на множество маркетингови и рекламни кампании за популяризиране;
 • Подготовка на печатни материали и дигитални дизайн ресурси;
 • Цялостно управление на social media присъствието (маркетинг и реклама в социални мрежи);
 • Консултантски услуги и фирмени обучения.

През следващите години съвместна работа – брандът се разви, обогати своя асортимент и зае стабилни позиции на пазара на матраци и продукти за сън.

Част от създадените брандинг ресурси

Това е малка част от банери и карета, с които представяхме продуктите на бранда в Awareness фазите на достигане до таргет аудиториите. Посланията са кратки, ясни, понякога по-информативни – и целят да бъде предизвикан интерес към посещение на продуктовите страници от официалния уеб сайт на StepIn2Nature.

Мотивация, Тригери, Социални медии

Търговията с продукти за сън има характерни специфики. Голяма част от потребителите не подменят своя матрак с години. Ако провеждаме рекламна кампания в социалните мрежи – тя трябва да бъде много добре аргументирана и насочена, тъй като времето за вземане на решение за покупка може да се окаже твърде дълго (години наред) за голяма част от потребителите.

В процеса на налагане на бранда на пазара – беше необходимо да насочим вниманието към ползите за потребителите.

Чрез допитвания до клиенти на други марки изяснихме какво потиква потребителя да подмени матрака си, какво търсят клиентите и кое конкурентно предимство е по-съществено за тях.

Направихме проучвания относно въпросите, които потенциалните клиенти имат към бранд, предлагащ добре познат продукт като матрака, но с иновативен състав на слоевете му, който е без аналог.

Направихме серия банери, чиято визия насочва към информационни страници в сайта и social media постове с подробности около продукта.

Проучванията ни показаха, че имаме няколко различни вида мотиватори, които потикват хора от различни демографски групи да направят покупка в даден момент. Използвахме моделът MAYA за изграждане на комуникационна стратегия с послания по линия на 2-те “N” – неофилия (търсене на иновация, нещо различно и уникално – в случая не просто матрак, а уникален продукт с три минерала от природата) и неофобия (притеснения за инвестиране на средства в нещо ново и непознато).

Разделихме комуникацията и рекламните активности онлайн в две големи групи:

 • Група №1: Потребители, които имат нужда да бъдат фасилитирани в процеса по обмисляне на покупка, т.е. такива, които обучаваме постепенно напред във времето относно предимствата и елементите от иновативните продукти за сън.
 • Група №2: Потребители, които вече са запознати с продуктите, техният състав, качества, конкурентни предимства и възможности – и имат нужда от допълнителни мотиватори, за да предприемат действия по закупуване. Тук беше необходимо да бъде променена продуктовата политика на компанията към нейните клиенти – в тази връзка беше предложен 100 дни тестов период и ако след периода клиентът не е доволен – матракът бива върнат и рециклиран.

В социалните медии използвахме различни провокативни заглавия, свързани със здравословния сън, липсата на акари и алергични реакции и пр. мотиватори:

Кампания “Нещо повече от…”

Тъй като голяма част от таргет аудиторията сравняваше матраците StepIn2Nature с други – искахме да изградим имидж чрез послания, че този матрак е нещо различно, иновативно и уникално, благодарение на специално разработената система за пренадеждане на вътрешните слоеве, както и специалните материали в състава, включващи турмалин, зеолит и шунгит.

Искахме кампанията да включва както тривиални послания от живота на потенциалните клиенти като “Това е просто един матрак”, така и да разобличава различни търговски трикове, като например “Колкото повече слоя има – толкова по-хубав е” или “Слоят с мемори пяна трябва да е дебел”.

Нещо повече – заедно с това имахме желанието да оповестим данни от проведени публични анкети сред заинтересовани потенциални клиенти.

Фаза №1 от Кампанията: Проведохме множество social media активности и игри, които са с цел проучвания на таргет аудиторията. Всеки участник биваше отведен към специални онлайн анкетни форми за проучвания, чрез които лесно набавихме нужните статистически аргументи към същия таргет, които да използваме във Фаза №2. Споделяме една малка част от визиите по-долу:

Фаза №2 от Кампанията: В тази фаза вече имахме три групи директни послания, които да разпространим както онлайн в социалните мрежи и различни информационни сайтове – така и офлайн по изложения и в шоуруми в страната:

 • “Нещо повече от….” – послания, които искат да споделят, че матракът е важен и StepIn2Nature предлагат иновация на пазара на матраци;
 • “Там, където…” – послания, които заявяват, че инвестицията в добър и здравословен сън е изключително важна за ежедневието на всеки човек;
 • “Никога не е просто…” – не просто матрак, а иновация, която помага за добър релакс и сън; не просто легло, а място, където няма опасност да влошим своето здравословно състояние и т.н. Искаме да кажем, че изборът не е прост и трябва да е с грижа за здравето и комфорта;
 • Статистически данни от проучванията ни – тук споделяме директни данни в процентно измерение.

И в двете фази успоредно течаха рекламни кампании, свързани с информирането за качествата и конкурентните предимства на групата продукти за сън. Много често използвахме carousel реклами в социалните мрежи като например тази група банери:

Като част от carousel банерите – имахме и видео банери с цел по-интерактивно представяне на оптимално много информация.

Пример за видео рекламите във Фейсбук и Инстаграм:

Фаза №3 допълни останалите две, от които научихме, че основен мотиватор след информирането за конкурентните предимства – е именно здравословната среда за сън.

Решихме да направим дискретна асоциация с покупката на лекарствени продукти и да представим продуктите за сън на бранда като своеобразно “лечение” от безсъние, алергични реакции, акари и пр.

С общи усилия компанията проби и в Румъния. Съчетахме идентични дизайн визии и брандинг между чисто продуктовите постове и имиджовата кампания “Без рецепта” – по този начин можехме по-директно да ремаркетираме хората, показали проява на интерес към покупка. Малка част от използваните банер визии вижте по-долу: