Lux Мебели – Пловдив се довериха на екипа ни за своето присъствие в социалните медии. Основните маркетингови, рекламни и комуникационни услуги, които компанията ни извършва към тях са:

  • управление на social media бизнес профили на компанията;
  • рекламни кампании (планиране, управление, настройки, техническа осигуреност и др.) в социалните медии;
  • изработка на криейтиви и копирайтинг;
  • видео монтаж и обработка за нуждите на social media представянето на компанията.

Три видео примера от постинг плана:

Няколко от последните видео проекти в постинг плана, разработени от нашия екип:

Изгледайте това видео в YouTube канала ни от тук

Решихме да покажем чрез вертикални видеа предимствата на предложенията от LUX Мебели. Например това видео показва луксозни трапезни маси, при които нямате никакви притеснения, че ще ги надраскате или нараните – защото са от специални материали, устойчиви на надраскване и дори огън.

Вижте видеото в YouTube тук

Като част от рекламния микс стартирахме кампания, в която обясняваме на потенциалните клиенти, че в LUX Мебели ще намерят не просто решение по размер – но решение, което носи комфорт, удобство, качество и стил в себе си. “Не мерим само в сантиметри” се оказа много сполучлив слоган.

Гледайте видеото в YouTube тук

Кратки stop-motion видеа, като част от кампанията “Не мерим само в сантиметри” провокират повече engagement и по-широк интерес към продуктите, отколкото снимкови постове за същите продукти. Възползвахме се от този ефект за бъдещото развитие и оптимизация на постинг плана.

Полезност за клиента – заедно с търговските предложения и офертите в постинг плана на бранда

Полезността е нещото, което задържа вниманието на хората и истински може да даде смисъл на присъствието на бранда в социалните мрежи. Постовете с полезно клиентски-ориентирано съдържание показват на таргет аудиторията, че брандът е заинтересован от темата за по-добрия начин на живот на своите клиенти.

След като в рамките на около 2 месеца стартирахме с изцяло търговски-ориентирани постове, за да наберем нужната инерция и трафик към сайта – в последствие комбинирахме офертите и търговските предложения с полезни съвети и споделена експертиза от бранда към клиента.

Максимална информираност още преди да си посетил сайта

Ако искаш да постигаш engagement и интерес – всеки елемент от “архитектурата” на поста е съществено важен!

Например – притеснението, че текстовете в един снимков пост са твърде ситни – не е проблем, а по-скоро повод клиентите да поискат да увеличат изображението, за да прочетат текста в него – с което да генерират engagement “сигнал” към алгоритъма. Такива сигнали дават възможност на алгоритмите на социалните мрежи да разпространяват по-широко постовете ни.

Именно чрез наличие на повече информация в добре премерени размери на шрифта – в постовете на LUX Мебели подтикваме потребителите да поискат да увеличат снимките, за да научат по този начин предимствата на всеки продукт, характеристики, екстри и пр.

Не просто промоции и оферти – а такива, съобразени с очакванията на клиентите

Кликнете на всеки от трите банера, за да го разгледате в детайли:

Много е важна обратната връзка от търговските консултанти и продавачите, които пряко говорят с клиентите – техните наблюдения и оценка на клиентското поведение дават възможност да се подготви по-качествен маркетинг план и по-ясна маркетинг стратегия, където всяка кампания включва оферти и промоции от висок потребителски интерес.

Често в практиката си наблюдаваме търговците да допускат една “хазартнa” грешка – да си въобразяват неща за клиентите… например при какъв % намаление клиентът би проявил голям интерес към покупка или при кои продуктови групи би имало по-висок интерес в кампания за отстъпки. Съвсем различно са поставени нещата, когато търговския отдел, който има преки наблюдения и комуникация с клиентите – дава обратна връзка и разкрива в дейтали клиентския профил.

Разбира се, ако търговците не са обучени какво да наблюдават в клиента, ако няма сценарии за комуникация с клиента и пр. – обратната връзка надали ще е пълна и често може да е неползотворна за стратегията на бранда.

При LUX Мебели имахме възможност да получим много конкретна обратна връзка и ясно да бъдат поставени условията на различните оферти, промоции и кампании. Ако предложенията към клиента не струват – и рекламата ни не струва… независимо колко пари е тя, колко красиви са банерите и пр. Затова беше важно преди всичко предложенията да са адекватни на очакванията – а след това качествената рекламна стратегия, която изработихме – да разпространи тези качествени предложения към масовия клиент… и така да се стигне до успех.

В резюме до момента за LUX Мебели работихме над:

Постинг микс

Постинг плановете за месечните активности на бранда първоначално бяха изцяло търговски ориентирани – в посока предлагане на конкретни модели мебели и интериорни решения.

На по-късен етап включихме в микса концептуални кампанийни постове, постове за различни промоционални кампании, брандинг постове.

Постовете включват микс от:

  • вертикални визии и видеа за Stories, Shorts, Reels – които бяха използвани както в рекламните кампании, така и в organic постовете;
  • визии в мащаб 1:1 – снимкови и видео. Те бяха използвани за carousel реклами, single image реклами, видео реклами.

Брандинг и концепция

В началото на нашето сътрудничество с компанията – беше необходимо да направим тестове за брандинг. Разработихме различни брандинг варианти, които включихме в дизайните на постовете и банерите. В последствие, на база тестовете, данните и обратната връзка от потребителите – подобрихме дизайните и цялостното брандинг излъчване.

Към момента тестваме нови посоки на брандинга и дизайна, свързан с него – като посланията са повече, по-разнообразни и повече ориентирани към начина на живот на клиентите.